VMZINC®

Budgetvriendelijke gevelpanelen van zink

Flexibel en natuurlijk materiaal dat zich eenvoudig laat bewerken en plooien.

VMZINC®

Met de panelen van VMZINC® creëert u een smaakvolle gevel met de unieke uitstraling van een natuurlijke mineraal materiaal.

Bespaar onderhoudskosten
Zink bevat een natuurlijke bescherming (patina) die er voor zorgt dat het materiaal bestand is tegen invloeden van buitenaf. Door deze zelfbescherming wordt de onderhoudsinterval van het gebouw verlengd, u bespaart dus direct op de onderhoudskosten!

Draag bij aan de milieuprestaties
De panelen van VMZINC® hebben een levensduur van 100 jaar en zijn vervolgens 100% recyclebaar.

Verkort de bouwtijd
Dankzij het eenvoudige montagesysteem zijn de panelen makkelijk te plaatsen, iedere verwerker kan daardoor vanaf nu een gevel bekleden met zink.

Waarom  VMZINC® ?

Zink is een flexibel en natuurlijk materiaal dat zich eenvoudig laat bewerken en plooien. Daarom is zink de perfecte huid om uw gebouw te bekleden. Dit nobel materiaal is zeer duurzaam en is onderhoudsvriendelijk. VMZINC® heeft ontzettend veel kwaliteiten en geeft een grote ontwerpvrijheid aan architecten:

– stevig
– flexibiliteit
– plooibaar
– recycleerbaar

VMZINC® 333 gevelpanelen

VMZ 333 Gevelpanelen is een modieuze geventileerde gevelbekleding, die zowel horizontaal als verticaal geplaatst kan worden. Dankzij het ingenieuze verbindingsstuk kunnen de gevelpanelen zeer eenvoudig met elkaar worden verbonden. Daardoor is voorafgaand inmeten niet nodig en is men steeds zeker dat de panelen passen.

De VMZINC® 333 panelen zijn verkrijgbaar in twee kleuren, te weten: QUARTZ-ZINC  en ANTHRA-ZINC.

VMZINC®overlap­pingsprofielen

De overlappingsprofielen zijn toe te passen op zowel een houten als een metalen draagstructuur.

Zink is een natuurlijk materiaal met een exclusieve structuur en uniek aspect die smaakvolle combinaties natuursteen, gevelstenen, crepi, hout en andere materialen mogelijk maken.
Voor zowel renovatie als nieuwbouw is een voorzetgevel met degelijke isolatie en een duurzame zinkbekleding van VMZINC een uitstekende economische en ecologische keuze.

De VMZinc overlappingsprofiel 200 te verkrijgen in 6 kleuren:
Standaard:  Quartz en Anthra.
Projectmatig: ook nog in 4 Pigmento kleuren.

Eigenschappen QUARTZ-ZINC  

Dit is een geprepatineerd fluweel grijs zink dat van bij het begin hetzelfde aspect heeft als dat van natuurlijk zink na enkele maanden in de buitenlucht. De beschermende patina is het resultaat van een oppervlaktebehandeling van het natuurlijk zink met fosfaten. Dit milieuvriendelijke proces van pre-patineren laat toe om het zink een gepatineerd aspect te geven van bij de start.

Eigenschappen ANTHRA-ZINC 

ANTHRA-ZINC® is het allereerste geprepatineerde zink, reeds 30 jaar geleden geïntroduceerd door VMZINC®.

Het betreft een zink in antraciet, dat uitstekend past bij leien en waarmee het vaak wordt gecombineerd. De beschermende patina is het resultaat van een oppervlaktebehandeling met fosfaten van het natuurlijk zink. Dit milieuvriendelijke proces van pre-patineren laat toe om het zink een gepatineerd aspect te geven van bij de start.

Langs beide zijden is het zink bedekt met een dun organisch beschermlaagje, dat eveneens zorgt voor een unieke esthetische look.

Voorzorgsmaatregelen

Onze oppervlakteaspecten zijn beschermd door een folie, die niet langer dan 2 maanden op het zink mag blijven, afhankelijk van de omgeving. Na verwijderen van de folie, is het noodzakelijk om op te letten voor vingerafdrukken, krassen en eventuele butsen, evenals voor beschadigingen door producten die agressief zijn voor het zink.

Share This